השירותים שלנו
מעצרי ימים לצורכי חקירה –
ראשית, חשוב לדעת כי הזכות להיוועץ עם עורך דין היא זכות בסיסית, שעומדת לכם מרגע שזומנתם לחקירה.
כך שגם אם זומנתם לחקירה באופן מפתיע, כדאי שעורכת דין פלילי תייעץ לכם כיצד להתנהל בחקירה.
עורכת הדין תסייע לכם להבין מה צפוי לכם בחקירה ותסביר לכם אודות שיטות החקירה של החוקרים.
טעות לחשוב, שאנשים ללא עבר פלילי, ואשר לטענתם הם חפים מפשע, לא זקוקים לייעוץ מעורכת דין.
מעבר לכך, לפני החקירה כדאי להכיר כללים חשובים:
האם חייבים לענות על השאלות שנשאלות בחקירה, אם מסרבים לענות – מה משמעות הסירוב, מה המשמעות של שמירה על זכות השתיקה, האם החקירה היא באזהרה - בעניין זה יש לציין, כי החוקר צריך להציג בפני הנחקר את החשדות נגדו ולוודא שהנחקר מבין במה הוא נחשד, לכן לפני שהחקירה מתחילה, חשוב שתבררו האם אתם נחקרים כחשודים או כעדים שהיו בזירת האירוע.
כמו כן, אם קיים נגדכם צו מבית משפט, אתם חייבים להתייצב בתחנת המשטרה לחקירה אך זאת כדאי לעשות לאחר התייעצות עם עורך דין פלילי.
ככלל, מומלץ להיוועץ עם עורכת דין פלילי לפני החקירה ולפני מסירת הגרסה שלכם. זאת, כדי לא לומר דברים שיסבכו אתכם ושעלולים לחרוץ את גורל התיק.
ייעוץ נכון של עורכת דין פלילי יכול לסייע במניעת הגשת כתב אישום ואף להוביל לכך שהתיק ייסגר כבר בשלב החקירה.
ייעוץ משפטי מאוחר עלול לגרום למצב שבו החקירה תתקדם ויוחלט על הגשת כתב אישום.
משרד עורכות דין סיבוני – מסילאתי ושות' נותן ללקוחותיו ליווי צמוד וכולל לכל אורך שלבי החקירה.
למשרד ניסיון רב בייצוג חשודים, והצלחות רבות בסגירת תיקים לפני הגשת כתב אישום.
לעורכת הדין קורל סיבוני ועורכת הדין פני מסילאתי שהינן יוצאות הפרקליטות הפלילית, ניסיון רב בליווי נחקרים בכל סוגי החקירות במשטרה וברשויות חקירה אחרות.
פשיעה חמורה -
כאשר מדברים על פשיעה חמורה, מתכוונים לעבירות פליליות שמוגדרות כעבירות חמורות מאוד. לרוב מדובר בכתבי אישום, שמוגשים על בסיס חומר ראיות נרחב, שכולל תעודות חסיון, איכונים, פלטי שיחות ועוד.
תיקים של פשיעה חמורה נדונים לרוב בבית המשפט המחוזי, לפעמים אף בהרכב של שלושה שופטים (למשל, בעבירות אונס או רצח).
לרוב מוגשות בתיקים אלו בקשות למעצר הנאשם עד לתום ההליכים המשפטיים בעניינו.
דוגמאות לעבירות שמוגדרות כ"פשיעה חמורה": רצח, הריגה, הלבנת הון, אינוס, עבירות נשק, שוד ועוד..
בתיקי פשיעה חמורה המאשימה היא המדינה באמצעות הפרקליטות. בתיקים אלו, המדינה עותרת לרוב לעונש של מאסר ממושך בפועל. זאת, בשל חומרת העבירות. על כן, אם נעצרתם בשל פשיעה חמורה, יש לפנות בהקדם לעורכת דין פלילי, אשר יש לה ניסיון בהתמודדות עם עבירות מסוג זה, כדי שתוכל לייעץ לכם עוד לפני שתמסרו את גרסתכם הראשונית.
ייעוץ מקצועי כבר בשלבים הראשונים יכול להשפיע על גורל התיק הפלילי בהמשך
עבירות מין -
המונח “עבירות מין” הינו מונח רחב ביותר המאגד תחתיו סוגים רבים של עבירות הכוללות פגיעה מינית, פיזית ונפשית.
עבירות המין הינן עבירות שכל אחת מהן כרוכה בענישה בדרגות חומרה משתנות. הכוונה במונח עבירות מין מתייחס בין היתר לעבירות מסוג אונס, מעשים מגונים, הטרדות מיניות, תקיפה מינית, בעילת קטין בהסכמה, מעשה סדום ועוד..
בהתאם לסוג העבירה ונסיבות המקרה - הרשעה בעבירות מין עשויה להוביל למתן עונשים כבדים, הכוללים הרשעה פלילית, פיצויים כספיים, מאסר בפועל ופגיעה בשמו הטוב של הנאשם.
משרד עורכות דין סיבוני – מסילאתי ושות' מתמחה בייצוג חשודים ונאשמים מול גורמי האכיפה במשטרה, בהליכי משא ומתן מחוץ לכותלי בית המשפט ובייצוג בבית המשפט המשפט.
אלימות במשפחה -
אלימות במשפחה יכולה לבוא לידי ביטוי במספר מישורים: אלימות פיזית, אלימות כלכלית, הבאה לידי ביטוי בשליטה מוחלטת של אחד מבני הזוג במשאבים הכלכליים וישנה אלימות נפשית או רוחנית, אשר באה לידי ביטוי ביחס משפיל ומבזה כלפי בן הזוג. אין להפחית בחומרתה של אלימות זו משום שהנזק שהיא גורמת לבן/בת הזוג אינו פחות חמור ולעיתים אף יותר חמור מההתעללות הפיזית.
ייצוג נפגעי עבירות אלימות במשפחה
נפגעי עבירות אלימות במשפחה עלולים להימצא במצוקה נפשית גדולה במיוחד. זאת היות וגם לאחר שננקטים הליכים כנגד הפוגע, לעיתים קרובות הם עדיין חשופים להשפעתו המזיקה וישנו חשש גדול להתלונן בפני הרשויות. מסיבה זו מומלץ מאוד להיעזר בשירותי עורכת דין פלילי מנוסה אשר ידאג לזכויותיהם של הנפגעים, יעמוד לצידם לכל אורך הדרך ויגיש להם סיוע דיסקרטי ומקצועי.
חשוב לציין כי ההגדרה של עבירות אלימות במשפחה אינה כוללת רק עבירות של אלימות פיזית אלא קשת רחבה של מעשים ובהם איומים, עבירות מין, אלימות מילולית ואלימות כלכלית.
אלימות -
על פי חוק העונשין קיימות מגוון עבירות אלימות קלות וחמורות, כגון: תקיפה סתם, תקיפה הגורמת חבלה של ממש, חבלה חמורה, תקיפה בנסיבות מחמירות, פציעה, חבלה בכוונה מחמירה, חבלה רשלנית, תגרה במקום ציבורי ועוד.
כך למשל סטירה, יריקה, בעיטות ועוד אלימות בסגנון יכולים להוביל את החשוד לחדר החקירות.
אלימות מילולית- שימוש באיומים, שפה משפילה אשר יכולה להטיל פחד ואימה כלפי הקורבן.
מרבית תיקי האלימות נחקרים באופן מיידי ואותם חשודים נעצרים ובעבירות החמורות אף מוגשים כתב אישום ומעצרם מוארך עד לתום ההליכים המשפטיים בעניינם.
כלכלי -
עבירות כלכליות הן כל סוג של אי עמידה באחד מההיתרים או ההגבלים הפיננסים הקבועים בחוק הכלכלי. עבירות כלכליות נקראות גם עבירות צווארון לבן והן יכולות לכלול עבירות מס, עבירות הונאה, עבירות שוחד עבירות בשווקי ההשקעות כגון ניירות ערך, מט“ח וכדומה.
מבצעי עבירות כלכליות משתמשים בכלים עסקיים קיימים באופן לא חוקי כדי לשלם פחות מס או כדי להרוויח יותר כסף.
יש גם עבירות כלכליות שהמטרה שלהן היא להפוך כסף, שהושג במסגרת ביצוע של עבירות אחרות, לכסף 'חוקי', שניתן להשתמש בו (הלבנת הון)
עבירות כלכליות הן עבירות מורכבות אשר פעמים רבות מעורבים בהן גם צדדים שלישיים, אשר קשורים לחשודים ושהרכוש שלהם נתפס ומועבר גם הוא לרשות המדינה.
סוגי עבירות כלכליות: עבירות מס, הלבנת הון, הוצאת חשבוניות מס פיקטיביות, עבירות על פי פקודת מס הכנסה – עבירות שנעברו במטרה להתחמק מתשלום מס וכן, עבירות על פי פקודת המכס.
נוער -
עבריינות נוער הנו נושא מורכב ועדין ביותר. ישנם חוקים ספציפיים ונפרדים ביחס לעבריינות נוער, ועל כן נדרש טיפול מקצועי ביותר כשקטין מעורב בהתנהגות פלילית.
חשוב ביותר כי הורים יגנו על ילדם וישכרו שירותיו של עורכת דין פלילי המתמחה בתחום הנוער מיד עם היוודע מעורבות הקטין בהתנהגות פלילית כלשהי.
כמו כן, החוק מבחין בענייני עבריינות נוער כך למשל קיימים כללים ביחס לחקירת קטין, הודאה על חקירת קטין להורים, נוכחות הורה בשלב החקירה, תנאי החקירה, מעצר, כבילת קטין, תקופת מעצר קטין, שעות חקירת קטין ועוד.
חשוב לדעת כי למרות שחוק הנוער קובע כללים ברורים בנושא הטיפול בחקירתו ובמעצרו של קטין, לחלק מהכללים ישנם חריגים שונים, כאשר הם מתקיימים ניתן לסטות מהכלל (דוגמא: בנסיבות מיוחדות, ניתן לקיים חקירת קטין חשוד מבלי ליידע את ההורה או קרוב אחר)
למרבה הצער, לעיתים המשטרה נוטה לעשות שימוש יתר באותם חריגים. לכן, נוכח רגישות הנושא בשל גילו הצעיר של הקטין מול התנהלות המשטרה בחקירת בני נוער, המלצתנו הינה להיוועץ בעורכת דין פלילי המתמחה בתחום חשוב זה של עבריינות נוער, במטרה להגן על זכויות הקטין ולהימנע מפגיעה בעתידו.
סמים-
פקודת הסמים המסוכנים בישראל, אשר עליה נשענים מנגנוני האכיפה ובתי המשפט במאבקם למיגור עבירות הסמים בישראל, אינה מבחינה בין סמים קלים לסמים קשים. מבחינה חוקית, גם החזקת סם לשימוש עצמי, נחשבת כעבירה במדינת ישראל.
להלן סוגי עבירות הסמים השונות, אליהן מתייחס הדין הפלילי: החזקה ושימוש בסמים, סחר בסמים, תיווך בעסקאות סמים, גידול סמים, הדחת קטינים לשימוש בסמים.
לפיכך, אף שבקרב הציבור יש רבים שנוהגים לחשוב על החזקת סמים קלים לשימוש אישי כמעשה שאין בו משום עבירה על החוק, גם אנשים נורמטיביים מן היישוב עלולים למצוא את עצמם נאשמים בגין החזקת סמים קלים כמו מריחואנה לשימוש אישי, גם אזרחים נורמטיביים ושומרי חוק בישראל, שאינם צורכים או מחזיקים ברשותם סמים מכל סוג שהוא, וודאי שלא מייצרים אותם או סוחרים בהם, עשויים למצוא את עצמם במוקד חקירה פלילית בעוון חשד לעבירות סמים שביצעו לכאורה, עקב נסיבות שאינן בשליטתם בכלל.
על מנת שהתרחיש הבעייתי הזה לא יסלים לכדי תיק פלילי, חשוב מאוד לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי מעורכת דין פלילי מנוסה, עוד לפני תחילתה של החקירה המשטרתית או כל הליך חקירתי אחר. אין להקל ראש בשלב החקירה, שכן זהו השלב ההתחלתי של כל הליך פלילי, שכאמור – עשוי להוביל להגשת אישומים כנגד החשוד, להליך משפטי ואף לענישה.
חשוב להבין כי במקרים מסוימים, אדם עשוי להיות מעורב בעבירה פלילית מבלי שהיה מודע לכך בכלל. במהלך חקירה, עלולים השוטרים לנסות ולחלץ מהנחקר מידע שישמש כנגדו בהמשך ההליך הפלילי, כך שעל מנת למנוע פגיעה בזכויות ובאינטרסים שלך – חשוב מאוד להיערך היטב לתשאול המשטרתי, גם אם למיטב הבנתך אתה חף מפשע.
צבאי-
עבירות שנחשבות פליליות באזרחות ייחשבו לפליליות גם בצבא וחיילים שחשודים בביצוע עבירות אלו יועמדו לדין.
משרדנו מייצג בבתי משפט צבאיים חיילים שחשודים בביצוע עבירות פליליות.
סוגי עבירות פליליות שמגיעות למשפט צבאי:
שימוש או החזקת סמים, גניבה, רכוש, אלימות, תקיפות מיניות ולמעשה כל עבירה שנחשבת פלילית באזרחות תיחשב פלילית גם בצבא.
חשוב לזכור שלמרות שאתם חיילים שכפופים למערכת החוק הצבאית, גם החוקים האזרחיים חלים אליכם ועליכם לעמוד בהם.
צה"ל לא עושה הנחות לחיילים שביצעו עבירות פליליות וזה בכלל לא משנה מה התפקיד הצבאי שלכם ועד כמה אתם תורמים למדינה.
אסירים-
וועדות שחרורים (וועדת שליש) : הזכות לעמוד בפני ועדת שחרורים היא אחת מזכויות היסוד שיש לאסירים בישראל.
בבסיסו של השחרור המוקדם עומד חוק שחרור על תנאי ממאסר, התשס״א- 2001, המפרט את השיקולים שעל הוועדה לשקול במסגרת בחינת השחרור המוקדם.
על ועדת השחרורים לשקול ולהחליט אם לשחרר מוקדם אסיר לתקופת מאסר מעל 6 חודשים אשר ריצה שני שלישים ממנה.
החוק אף מאפשר לערוך ועדת שחרורים מיוחדת לעניין שחרורם המוקדם של אסירי עולם שעונשם נקצב על ידי נשיא המדינה ושל אסירים המרצים עונשי מאסר ממושכים למעלה מ-25 שנה.
השיקולים שעל הועדה לשקול הם שיקולים ציבוריים ושיקולים אינדיבידואליים כגון – סוג העבירה בגינה מרצה האסיר עונש מאסר, עבר פלילי, תשלום פיצוי לקורבן, התנהגות האסיר בכלא, נסיבות אישיות של האסיר, מצבו הרפואי וכו׳.
נוסף לכך, ועדת השחרורים שוקלת בין שיקוליה, ומביאה בחשבון את חוות הדעת של הרשות לשיקום האסיר (רש״א), אם ניתנה, לעניין שחרורו על תנאי של האסיר.
ייצוג על ידי עורכת דין פלילי בוועדות שחרורים מכרעת וחשובה שכן לעורכת דין פלילי יש את היכולת המקצועית לשכנע את הוועדה כי האסיר ראוי לשחרור מוקדם.
משרדנו הינו משרד עורכות דין פלילי המנוסה בהכנת תיקים לוועדות שחרורים מכיר את המערכת מלפני ומלפנים, ואף מכיר את ההליכים המקדמיים אשר על האסיר לנקוט ולדרוש מן המערכת טרם עלייתו בפני הוועדה.
עתירות אסיר: אסיר או עצור רשאי להגיש עתירה נגד רשויות המדינה ובעלי תפקידים על פי הדין, בנוגע למאסרו או מעצרו.
לדוגמה: עתירת אסיר לצורך יציאה לחופשה, עתירה בגין מניעת התייחדות, עתירה בגין החלטות שירות בתי הסוהר בנוגע לתנאי המאסר, עתירה לקבלת טיפול רפואי או נפשי, עתירה כנגד החלטתה של וועדת השחרור המוקדם ועוד
עורכת דין מיומנת ובקיאה בתחום תשפיע רבות על הצלחתה של עתירה וזאת באמצעות הידע והניסיון.
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם